Producător: MediGrun Germania
Cod produs: SCUP02
Disponibilitate: Indisponibil
450 Lei

Considerată a fi un superaliment, maca este o plantă extrem de populară, avand o mulțime de beneficii pentru organism. 

Deși este venerată de mii de ani pentru proprietățile sale terapeutice, rădăcina de maca este un remediu care a explodat în popularitate abia în ultimele decenii. Această plantă originară din Peru este considerată un superaliment, fiind disponibilă sunt formă de pudră de maca sau suplimente cu maca. Este utilizată în mod tradițional pentru a spori fertilitatea și a îmbunătăți funcția sexuala. Este benefică, de asemenea, pentru energizarea  organismului și îmbunătățirea dispoziției și a memoriei.

Maca este o legumă crucifera, denumită stiintific Lepidium Meyenii, care crește la o altitudine de peste 4000 de metri, în Muntii Anzi. Mai este cunoscută și sub denumirea de ginseng peruvian.

Partea comestibilă a acestei plante este rădăcina, care are formă asemanatoare cu cea a unei ridichi, iar culoarea sa variază de la crem la roz deschis, pană la mov sau chiar negru. Este bogată în vitamine și minerale, are un gust plăcut, ușor picant, și o aromă bogată de malț.

Maca este o excelentă sursă de proteine, fibre, vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, magneziu şi fier. De asemenea, conține 20 de aminoacizi - inclusiv cei 8 aminoacizi esențiali - și o mulţime de fitonutrienți importanți pentru sănătatea noastră.

Maca are foarte multe proprietăți terapeutice, motiv pentru care este considerată a fi un superaliment. Cele mai cunoscute beneficii ale acestei rădăcini se datorează, în principal, efectelor sale antioxidante, adaptogene și energizante, fiind primele care sunt resimțite la nivelul organismului.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale rădăcinii de maca:

 

Are efect antioxidant.

Rădăcina de maca acționează ca un antioxidant, neutralizand acțiunea radicalilor liberi și ajutand, astfel, la menținerea sănătății și prevenirea diverselor boli cauzate de deteriorarea celulelor.

Studiile au demonstrat că maca, prin acțiunea sa antioxidantă, contribuie la scăderea nivelului de colesterol și trigliceride din ficat și a nivelului de zahăr din sange, fiind un real ajutor în combaterea bolilor cronice. Mai mult, s-a constat că extractul din frunze de maca poate proteja împotriva daunelor neurologice.

Efectul antioxidant al rădăcinii de maca poate fi util în prevenirea bolilor de inima, a cancerului și a diabetului prin combaterea stresului oxidativ și procesului de deteriorare a celulelor.

 

Energizeaza organismul și îmbunătățește dispoziția.

Cei care folosesc în mod regulat pudra de maca mărturisesc că se simt mai energici și au o dispoziție mai bună, efecte care se resimt la scurt timp după consumarea produsului. În plus, maca nu dă acea senzație de agitație, asa cum se întamplă în cazul unei doze mari de cofeina.

Studiile clinice au arătat că maca poate crește nivelul general de energie și rezistența organismului. Acesta este și motivul pentru care vechii războinici  apelau la acestă plantă înainte de a pleca pe campul de bătălie. Menținerea unui nivel bun de energie poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea stării de spirit, iar unele studii timpurii au descoperit că maca este capabilă chiar să reduca simptomele depresiei.

 

Crește libidoul la bărbați și femei.

Dorința sexuala redusă este o problemă comună în randul adulților. În consecință, interesul pentru plantele medicinale și remediile naturale care stimulează libidoul este mare.

Maca este puternic promovată ca remediu pentru îmbunătățirea dorinței sexuale, iar această afirmație este susținută de cercetările efectuate.

O cercetare din 2010, care a inclus patru studii clinice randomizate, avand un total de 131 de participanți, a constatat că maca imbunatățește dorința sexuală după o cură de cel puțin șase săptămani.

 

Îmbunătățește memoria și concentrarea.

Mai multe studii au descoperit că rădăcina de maca, în special soiul negru, ajută la buna funcționare a creierului, îmbunătățind memoria și concentrarea. De fapt, maca era utilizată în mod traditional de localnicii din Peru pentru a crește performanța scolară a copiilor.

 

Crește fertilitatea la bărbați.

Cand vine vorba de fertilitatea masculină, calitatea și cantitatea spermei sunt foarte importante.

Există studii care afirmă că rădăcina de maca crește fertilitatea bărbaților. O lucrare recentă, care a rezumat concluziile a cinci studii clinice, a demonstrat că maca a îmbunătățit calitatea materialului seminal atat la barbați infertili, cat și la cei sănătoși. Unul dintre studiile analizate a inclus noua bărbați sănătoși. Dupa ce participanții au consumat maca timp de patru luni, cercetătorii au detectat o creștere a volumului și mobilității spermei.

 

Normalizeaza nivelul hormonilor, îmbunătățind fertilitatea la femei.

Pudra de maca poate fi eficientă și în tratarea disfuncțiilor sexuale, făra efectele secundare pe care majoritatea suplimentelor alimentare din medicina conventională le au.

Rădăcina de maca actionează în mod benefic asupra organismului femeilor, normalizand nivelul hormonilor. Aceasta stimulează glanda pituitara, care sutine si controleaza activitatea tuturor glandelor endocrine, așa că o funcționare normală a acesteia atrage după sine un echilibru al intregului sistem endocrin. Tot glanda pituitara este responsabilă și pentru secreția de estrogen și progesteron la femei.

În plus, rădăcina de maca are capacitatea de a stimula fertilitatea, prin creșterea hormonului luteinizant seric, responsabil cu spargerea foliculilor, mărind, astfel, șansele femeilor de a rămane însărcinate.

 

Reduce simptomele menopauzei.

Menopauza este definită ca acea perioadă din viață unei femei cand ciclurile menstruale se opresc și nu mai poate avea copii. Declinul natural al estrogenului care apare la menopauză poate provoca o serie de simptome neplăcute, precum: bufeuri, modificari ale dispoziției, insomnie și iritabilitate.

Studiile efectuate arată ca rădăcina de maca, prin conținutul sau de fitonutrienti, echilibrează nivelul hormonilor din corp și contribuie, astfel, la ameliorarea simptomelor pe care femeile le resimt cand ajung la menopauza. S-a observat că femeile care consumau în mod frecvent suplimente cu maca au manifestat o îmbunătățire a simptomelor menopauzei, precum bufeuri, insomnie, transpiratii nocturne sau drepresie.

În plus, studiile pe animale sugereaza că maca ajută la creșterea densității osoase și absorbția calciului, fiind, astfel, încă o dată de ajutor pentru femeile aflate la menopauză, acestea prezentand un risc mai mare de osteoporoza.

 

Poate reduce dimensiunea prostatei.

Prostata este o glandă a sistemului genital masculin, care are rolul de a forma lichidul prostatic, o parte importantă a lichidului seminal.

 Mărirea prostatei, cunoscută și sub denumirea de hipertrofia beligna a prostatei (HBP), este frecvent întalnită la bărbații trecuți de 50 de ani. O prostată crescută poate provoca diverse probleme cu urinarea.

 

Cum putem consuma maca?

Pudra de maca o poți adauga în sucuri, smoothie-uri, iaurt, cafea, ceai, sosuri sau chiar în prăjituri. O combinație reușita este cea de pudră de maca cu cacao, un alt aliment plin de antioxidanți, sau cea de pudră de maca cu pudra de roscove.

Este indicat să începi cu o jumatate de linguriță zilnic și să crești doza treptat pana la 1-2 lingurițe pe zi. Doza recomandată în general este de 1 linguriță de pudră de maca pe zi (aproximativ 10-15g).

 

Continut: Pulbere de maca bio.
Administrare: Se recomandă adultilor cate 2-3 linguri pe zi.
Ambalare: 250 grame.
Producator: MediGrun Naturprodute GmbH, Germania.
 
Acest produs este  obtinut din agricultura ecologica controlata.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!