Multivitamine A-Z 60 Capsule MediGrun Germania
Cod produs: SD08
Disponibilitate: Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
290 Lei
Sistemul imunitar este armata organismului nostru, care are în componență niște soldaței, numiți anticorpi, bine pregătiți să facă față oricarui inamic (agenți patogeni). Cum poți avea grijă ca soldațeii care apară sănătatea, comoara ta cea mai de preț, să fie mereu apți să lupte pentru tine? Află în ce fel vitaminele pot crește imunitatea, astfel încat să stai la adapost.
-
Vitamina C
-
Vitamina E
-
Complexul de vitamine B
-
Vitamina D
-
Vitamina K1
Vitamina C
Există deja un renume facut de această vitamina, în privința imunității. Pentru că ea anihileaza agenții patogeni, inamicii, stimulează producția de limfocite, este adesea prescrisă chiar de medici pentru stimularea sistemului imunitar.
-
Este un puternic antioxidant, care neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului.
-
O cantitate suficientă de vitamina C în organism te protejează de riscul de a face cancer, cataracta, ateroscleroza, accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficiență cardiaca, angina pectorala.
-
Mai mult, tratează anumite afecțiuni deja existente cum ar fi răceala, gripa și alte infecții respiratorii, care trec mult mai rapid cu vitamina C.
Simptomele unor boli precum astmul, alergiile, rinitele alergice pot fi atenuate cu ajutorul acestei vitamine, care se pare ca este implicată inclusiv în scăderea tensiunii arteriale. Cand spui vitamina C, te gandești la citrice în mod special, dar mai sunt multe alte alimente bogate în această vitamina: de la fructe de pădure, mere, pere, kiwi, rodii pana la pătrunjel, varză, cartofi broccoli, roșii, spanac, ghimbir, ciuperci, ardei gras, rucola. Toate legumele și fructele trebuie să fie consumate cat mai proaspat posibil.
Pe langa toate astea, poți apela și la ajutorul suplimentelor cu extracte naturale concentrate din fructe și legume bogate în vitamina C. Un exemplu bun este extractul concentrat de merișor, care pe langă funcționarea normala a sistemulu imunitar ajută și la sustinerea sistemului urinar.
Vitamina E
Contribuie la creșterea imunității prin producerea celulelor natural killer (NK), cele care identifică și distrug germenii patogeni și celulele canceroase. Vitamina E este necesară pentru a stimula sistemul imunitar, fiindcă ea este responsabilă de producerea acelor celule care generează anticorpii, soldațeii organismului nostru care luptă cu microbii.
Este un antioxidant puternic care poate scădea incidența atacurilor de cord foarte mult. Se spune ca această vitamină intinerește și reimprospatează garda de aparare a organismului, așa că trebuie să te asiguri că o ai cantitate suficientă în organism. Nuci, migdale, alune, semințe de dovleac, de floarea-soarelui, uleiuri vegetale presate la rece sunt surse bogate în vitamina E.
Complexul de vitamine B
Joacă un rol important în sustinerea sistemului imunitar. Un reprezentant de seama al acestei ,,clase” este vitamina B6, care poate să creasca linia de apărare a organismului atunci cand bat la poartă microbi și e pericol de infecții bacteriene, prin faptul ca ofera sprijin in sinteza anticorpilor care lupta impotriva bacteriilor. In plus, aceasta vitamina contribuie la formarea de globule roșii, la creșterea celulelor, dar și la descompunerea proteinelor digestive.
Pentru a-ți asigura aportul necesar de vitamine B optează pentru cartofi, piept de pui, produse lactate, ton, naut, avocado și banane.
De asemenea, poți opta pentru un supliment alimentar cu vitamina B6, ce ajută la funcționarea normala a sistemului imunitar și muscular, reducerea oboselii, menținerea sănătății sistemului usos și a danturii, precum și menținerea sănătății psihice.
Vitamina D
Stimulează activitatea sistemului imunitar, reduce riscul de a face diverse boli ale sezonului rece precum răceala, gripa, infecții ale gatului, doar ca această vitamină se sintetizează în piele sub acțiunea razelor ultraviolete, de unde și numele de vitamina soarelui. Asta nu înseamna că nu trebuie să fii atentă la ce mănanci, fiindca deficitul de vitamina D te face mai vulnerabilă în fața infecțiilor și iți crește riscul de boli autoimune.
Cum nu este suficientă doar expunerea la soare, ar fi bine să te orientezi spre ce pui în farfurie, începand cu hering, somon, macrou, ton și sardine, pana la unt, oua, ciuperci. Nu ocoli nici produsele îmbogățite cu vitamina D, ca cerealele sau anumite tipuri de lapte. In ceea ce privește imunitatea copiilor, aceasta este scăzută după o perioadă lungă de toamnă-iarnă, la scaderea acesteia contribuind și carențele de vitamina D3, care potenteaza și susceptibilitatea la diferite tipuri de infecții.
Continut: Vitamina C - 100 mg, Vitamina E - 10 mg, Vitamina B1 - 1.4 mg, Vitamina B2 - 1.6 mg, Vitamina B3 - 18 mg, Vitamina B5 - 6 mg, Vitamina B6 - 2 mg, Vitamina B9 - 200 μg, Vitamina K1 - 30 μg, Vitamina D3 - 5 μg, Biotina - 150 μg.
Administrare: Se recomandă adulților cate 1 capsula de 3 ori pe zi, iar copiilor de la varsta de 3 ani cate 1 capsula pe zi.
Ambalare: 60 capsule.
Producator: MediGrun Naturprodukte GmbH, Germania.
Administrare: Se recomandă adulților cate 1 capsula de 3 ori pe zi, iar copiilor de la varsta de 3 ani cate 1 capsula pe zi.
Ambalare: 60 capsule.
Producator: MediGrun Naturprodukte GmbH, Germania.
Acest produs este obținut din agricultura ecologică controlată.