Producător: MediGrun Germania
Cod produs: PPUP05
Disponibilitate: Indisponibil
320 Lei

Zincul si rolul lui in sustinerea  sistemului imunitar.

Zincul este un oligoelement mineral indispensabil organismului, pe care îl putem găsi în diferite alimente sau sub forma unor suplimente alimentare. Acesta are numeroase beneficii pentru organism, iar lipsa zincului poate determina scăderea imunității, apariția unor manifestări cutanate neplăcute sau chiar încetinirea creșterii la copii.

Organismul unei persoane adulte conține în jur de 2-3 grame de zinc, iar acesta este distribuit în celule, cu precădere la nivelul oaselor și altor teșuturi, fluidelor, organelor interne. Cea mai mare cantitate de zinc, aproximativ 95%, se afla în celule.

Zincul se găseste în cantități mici în toate fluidele și țesuturile organismului uman. Acest nutrient contribuie la buna funcționare a tiroidei, a sistemului imunitar, a aparatului reproducator și a funcției cognitive. Totodata, zincul ajută în procesele de divizare și dezvoltare a celulelor, grabește vindecarea rănilor și favorizează descompunerea carbohidraților.

Organismul are nevoie de zinc ca să activeze celulele T. Aceste celule sunt responsabile de funcționarea sistemului imunitar și de procesul de diviziune celulară. Un nivel scăzut de zinc poate favoriza creșterea susceptibilității de apariție a infecțiilor. Zincul este recomandat ca adjuvant în reducerea manifestărilor neplăcute asociate răcelii, cu scopul de a susține reducerea inflamației de la nivelul mucoasei nazale.

Celulele au nevoie de zinc ca să funcționeze adecvat. Procesul de diviziune celulara este important pentru dezvoltarea și funcționarea optimă a organismului. In lipsa zincului, procesul de diviziune celulara poate fi compromis.

Zincul are proprietăți antioxidante și, împreuna cu alți antioxidanți, protejează celulele împotriva radicalilor liberi, compuși care accelerează procesul de îmbătranire și pot favoriza apariția unor boli, precum bolile cardiovasculare.

Zincul contribuie la procesul de ovulație în cazul femeilor și ajută la producerea de material seminal și testosteron în cazul bărbaților.

Zincul este foarte important pentru bărbați. Cea mai mare cantitate de zinc este depozitata în prostată (de zece ori mai mult decat în oricare organ), iar carența  acestui mineral poate determina atrofie testiculara și cauza unele disfunctionalități ale prostatei.Carența de Zinc afectează creșterea și dezvoltarea sexuala; scade producția de spermatozoizi și dereglări ale sistemului de reproducere; impotența sexuala și instalarea prostatitei.

De asemenea, zincul stimulează activitatea mintala și ajută la buna funcționare a creierului. Zincul este un mineral esențial pentru celulele care se divid și se dezvolta rapid, așa cum sunt celulele pielii, ale părului și ale unghiilor.

Celulele din foliculul de păr sunt dependente de zinc. Părul este o podoabă importantă pentru fiecare femeie. Pentru a crește sănătos, acesta are nevoie de susținere și atenție sporită din partea noastra. În primul rand, pentru ca părul să fie rezistent, trebuie să dispună de resursele necesare din interior. Zinc+Biotina te va ajuta sa ai un păr sănătos, unghii netede și o piele frumoasă. 

 

Zincul în tratarea acneei.
Zincul ( gluconatul de zinc)  este un mineral esențial care ajută organismul în interior și în exterior. Poate ajuta chiar și la menținerea sănătății celui mai mare organ al tău: pielea. Datorită efectelor sale antiinflamatorii, zincul gluconat  este benefic în special pentru acneea inflamatorie și cicatricile asociate . Gluconatul de zinc limitează inflamația glandelor sebacee și previne apariția coșurilor inestetice. 
 
Rolul și beneficiile vitaminei B5 pentru organism.
 
Vitamina B5 este foarte importantă pentru buna funcționare a organismului, fiindcă este utilizată pentru formarea celulelor sangelui, precum și în procesul de obținere a energiei din alimentele consumate.
Organismul are nevoie de vitamina B5 pentru a descompune toți nutrienții esențiali precum carbohidrații, grăsimile și proteinele, astfel încat să le transforme în energia necesara celulelor. Așadar, vitamina B5 este esențiala, printre altele, pentru sistemul digestiv.
Un alt rol important al vitaminei B5 în organism constă în contribuția pe care aceasta o are în procesul de producere a hormonilor sexuali, dar și a celor asociați cu stresul. Așadar, glandele suprarenale au nevoie de acid pantotenic pentru a produce acești hormoni și pentru a regla nivelurile hormonale.
Și în procesul de formare a celulelor roșii din sange este nevoie de vitamina B5.
Vitamina B5 contribuie și la menținerea sănătății digestive, ajutand totodata organismul să asimileze și folosească alte vitamine, printre care și vitamina B2 – riboflavina.
Organismul are nevoie de vitamina B5 pentru a funcționa așa cum trebuie. Deficitul de vitamina B5 este extrem de rar și poate fi prevenit prin adoptarea unei diete echilibrate, care să asigure individului toți nutrienții de care are nevoie.
 
Rolul și beneficiile vitaminei B7 (Biotina) pentu organism.
 
Vitamina B7 este necesară în organism intrucat acesta are nevoie de ea, însa nu o poate produce pe cont propriu. Biotina contribuie la obținerea energiei, adică a glucozei, prin procesul de descompunere a grăsimilor, carbohidraților și proteinelor. Așadar, aceasta permite celulelor din organism să obțină aportul necesar de glucoza. Totodata, biotina contribuie și la menținerea sănătoasa a unghiilor, pielii și părului.
Denumirea de vitamina “H” pe care a capatat-o biotina provine din limba germana, de la cuvintele “Haar” și “Haut” – care înseamna păr și piele. Asta pentru că biotina este o vitamina benefică pentru podoaba capilară și pentru piele. Studiile făcute în domeniu arată că administrarea de suplimente cu biotina fortifică structura firelor de păr și, totodata, este benefică pentru piele.
Mai mult decat atat, biotina poate întarzia albirea firelor de par. Pe măsura ce înaintam în varsta, celulele responsabile cu pigmentarea firelor de păr încep să se impuțineze. Atunci cand răman mai puține celule pigmentare, firul de păr își pierde melanina, devenind gri sau alb. Deficitul de biotină poate contribui la albirea prematura a firelor de păr. Insa dacă administram suplimente pe baza de biotina, putem întarzia albirea podoabei capilare.
Și unghiile au de caștigat de pe urma unui aport mare de biotină în organism. Unghiile fragile, care se exfoliază și se rup ușor, sunt adesea tratate cu biotina. Studiile sugerează că vitamina B7  fortifică unghiile.

 

Continut: Vitamina B5 - 15 mg, Zink gluconat - 5mg, Biotina - 150 μg.
Administrare: Se recomandă adulților cate 1 capsula de 3 ori pe zi , iar la copii de la 3 ani cate 1 capsule pe zi, timp de 3 luni.
Ambalare: 90 caps.
Producator: MediGrun Naturprodukte GmbH, Germania.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!