Ți-ai putea imagina că exista un fruct bogat în antioxidanți, care îți stimulează imunitatea și poate fi un bun aliat în lupta cu afecțiunile oncologice? Ai fi interesat să afli mai multe? Atunci îți facem cunoștință cu graviola.
Graviola (Annoa Muricata) este un fruct verde, în formă de inimă, ce se găsește în America de Sud și Asia de Sud-Est. Are o istorie îndelungată de întrebuințare în medicina tradițională, fiind recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, imunostimulatoare și antitumorale. Beneficiile sale sunt garantate de conținutul bogat de vitamine și minerale: vitamina C, vitaminele B, calciu, fosfor sau fier.
Beneficii Graviola:
1.Are efect antitumoral.
Cercetările cele mai recente efectuate asupra Graviolei au determinat că această plantă are proprietăți anticancerigene și antitumorale. În urma studiilor Graviola își dovedește eficiența în tratarea cancerului de colon, cancer de sân, cancer pancreatic, pulmonar sau de prostată. În timpul tratamentului cu chimioterapie și radioterapie, Graviola protejează sistemul imunitar și reduce capacitatea celulelor canceroase de a crește.
Graviola conține 82 de compuși activi, Acetogenine, care susțin sănătatea organismului pe durata chimioterapiei. Graviola se recomandă și în tratarea infecțiilor grave, are efect antitumoral și întărește imunitatea. Și-a dovedit eficiența și în cazul adenomului de prostată, renal, cancer de colon, carcinom pancreatic, hepatic, testicular, mamar sau pulmonar. În plus, are efect calmant pentru a menține o stare de spirit pozitivă în caz de boală.
2.Are efect antioxidant.
Multe dintre beneficiile graviolei sunt derivate din proprietățile sale antioxidante. Fitonutrienții care se găsesc în Graviola sunt bogați în compuși antioxidanți, incluzând alcaloizi, saponine, terpenoide, flavonoide, cumarine, lactone, antracinone, tanini, glicozide cardiace, fenoli și fitosteroli. Această grupare de ingrediente contribuie la tratarea și prevenția anumitor boli.
Ca antioxidant, extractul de fructe de graviola combate acțiunea radicalilor liberi din corp prin prevenirea formării acestora și eliminarea lor. Astfel, poate să prevină apariția bolilor cronice precum: cancer, boli de inimă sau boli neurodegenerative.
3.Fortifică sistemul imunitar.
În prezent, sistemul nostru imunitar este în mod constant agresat de rigorile lumii moderne: munca în exces, poluarea, stresul sau dieta slabă în nutrienți. Toate acestea cresc riscul de apariție al bolilor. Extractul de Graviola se dovedește a fi un puternic imunostimulator, în special pentru persoanele care au imunitatea slăbită datorită stresului cotidian sau chiar a tratamentelor chimio-terapeutice.
Efectul imunostimulator al Graviolei se datorează compușilor săi bioactivi și a conținutului bogat de Vitamina C din fruct.
4.Reglează nivelul glicemiei.
Graviola este folosită deja de secole în America de Sud pentru a regla nivelul de glicemie în cazul persoanelor care suferă de diabet. Anumiți compuși activi din graviola previn creșterea nivelului de glucoză din sânge, astfel glicemia se menține în parametrii normali.
5.Ajută la tratarea infecțiilor. Prin acțiunea sa asupra sistemului imunitar, Graviola poate ajuta în tratarea infecțiilor bacteriene. Stimularea sistemului imunitar generează creșterea numărului de anticorpi care vor elimina infecția din corp. Totodată s-a identificat că și conținutul de acetogenine din graviola contribuie la eliminarea bacteriilor și tratarea infecției. Antioxidant puternic care poate fi administrat în pielonefrite,cistită cronică, infecții vaginale,dereglări ale ciclului menstrual,dereglări hormonale.
6.Poate ajuta la prevenirea ulcerelor. Ulcerele sunt răni dureroase care se dezvoltă în mucoasa stomacului, esofagului sau intestinului subțire. Studiile arată că graviola are beneficii antiulcer. Sucul de graviola ajută la protejarea mucoasei stomacului. De asemenea, sucul de graviola ajută la prevenirea deteriorării radicalilor liberi la nivelul tractului digestiv.
7.Imbunătățește sănătatea ochilor. Graviola abuda în antioxidanti. Aceștia, în special vitaminele C si E, zincul și betacarotenul scad riscul bolilor de ochi. De asemenea, antioxidanții reduc stresul oxidativ, care poate cauza cataracta și degenerescenta maculara legata de varsta.
8.Herpes – această infecție virală, cauzată de virusul Herpes Simplex, se caracterizează prin ulcerații la nivelul gurii sau la nivelul organelor genitale, ori descărcări vaginale, dureri în timpul urinării sau răni după scăderea temperaturii. Cercetătorii susțin că fructul de Graviola este eficient în vindecarea herpesului, conform unui studiu de laborator publicat în 2012. De asemenea, un alt studiu din 1999 a demonstrat eficiența graviolei împotriva acestui virus.
9.Are efect calmant si antistres. Sucul de Graviola a fost folosit de secole ca metoda de calmare și de reducere a stresului. Avand proprietăți antiinflamatoare și liniștitoare, fructul devine un remediu foarte eficient în cazul persoanelor care suferă de stres excesiv și anxietate.
De asemenea, ajută la reglarea ciclurilor metabolice naturale, precum și a programului de somn, ceea ce face ca ceaiul de Graviola să fie indicat și celor care suferă de insomnie sau au un somn întrerupt.
10. Ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv. Indigenii au consumat în mod tradițional, pentru susținerea sistemului digestiv și datorită proprietăților antivirale și antiparazitare.
Astfel, fructul ar putea fi utilizat pentru
-
tratamentul constipației
-
a ecceselor de diaree
-
întreținerea mișcărilor intestinale regulate
-
eliminarea viermilor intestinali și a altor paraziți
Într-o singură ceașcă de pulpă de graviola se găsesc șapte grame de fibre alimentare, fiind astfel o excelentă sursă de fibre dietetice.
Continut: Extract de graviola 500 ml.
Administrare: Se recomandă adulților cate 2 capsule de 2 ori pe zi sau 30 ml dimineața, copiilor de la varsta de 3 ani cate 1 capsulă pe zi o perioadă de 3 luni.
Ambalare: 500 ml/ 60 caps.
Producator: MediGrun Naturprodukte GmbH, Germania.
Acest produs este obținut din agricultura ecologică controlată.